اثرات مصرف ماهی در بهبود سرطان

1397/10/06 09:35
اثرات مصرف ماهی در بهبود سرطان
سرطان
سرطان از دیر باز یکی از معظلات عمده پزشکی محسوب می­شده است در سال 1980  قریب به 6 میلیون مورد افراد سرطانی شناسایی که 4 میلیون نفر از آنها به کام مرگ کشیده شدند. این آمار هم اکنون به  ترتیب به 9 میلیون و 5 میلیون نفر رسیده است. در حال حاضر 21 درصد مرگ و میر از اولین عوامل مرگ و میر محسوب می­شود.بطور کلی شایع ترین سرطانهای موجود در جوامع در مردان پروستات، ریه و ناحیه روده بزرگ و رکتوم بوده و در زنان پستان و همچنین نای و ریه را می­توان نام برد.
نقش تغذیه و مصرف ماهی در سرطان
با توجه به نقش مهم تغذیه در سرطان یافتن مواد غذایی مناسب جهت کاهش خطر ابتلا، درمان یا کنترل پیشرفت سیر بیماری  از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ماهی به عنوان یک ماده غذایی دارای انواع مواد مغذی مناسب جهت پیشگیری از بروز انواع سرطان، نظر کلیه ی متخصصان تغذیه ای را به خود جلب کرده است.
                                                              
امگا-3  ماهی و سرطان
 ماهی به علت دارا بودن مقادیر بالای اسیدهای چرب ضروری امگا-3 به عنوان یکی از عوامل مهم در کاهش خطر سرطان در تحقیقات مختلف مشخص شده است.طبق بررسی انجام شده با اتصال اسیدهای چرب امگا-3 به دیواره سلولی، جایی که گسترش سرطان از آنجا اغاز می­شود، باعث توقف کردن آنزیم های فعال کننده به نام سیکلواکسیژناز می­شود، این باعث گسترش سرطان و به ویژه سرطان سینه می­شود. توقف سرطان  نیز با فعال کردن یک نوع گیرنده در دیواره سلولی به نام گیرنده پروکسی زوم 1 می­شود که این گیرنده می­تواند تکثیر شدید سلول های سرطانی سینه را متوقف کند.
روی و سلنیوم ماهی و سرطان
ماهی دارای مواد مغذی روی و سلنیوم است که بدلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آنها می­توانند مانع تجمع رادیکال های آزاد در بافت شوند و باعث تقویت سیستم ایمنی می­شوند و به طور  غیر مستقیم توانایی گلبولهای سفید در حذف سلول های سرطانی را افزایش می­دهند.
ویتامین D  و سایر مواد مغذی ماهی و سرطان
ماهی دارای مقادیر بالایی ویتامین D است. در تحقیقات متعددی به نقش این ویتامین  در پیشگیری از سرطانهای کولون و پروستات اشاره شده است. از سوی دیگر وجود مقادیر بالا و مناسب درشت  مغذی ها و ریز مغذی ها در ماهی، علاوه بر تقویت  بدن بیماران و تامین نیازهای غذایشان، دوره ضعف وکاهش شدید وزن و تحلیل شدید بافتها (کاشکسی) را می­کاهد و کاهش طول دوره این عارضه کمک به تاثیر بهتر دارو های شیمی درمانی و درنهایت کمک به وزن گیری مجدد بیمار و کاهش حالت کاتابولیک ناشی از سرطان در بیماران مبتلا می­نماید.
                                                                                                                                                           
گرد آورنده: مهندس سکینه ابراهیمی، کارشناس ارشد شیلات

تماس با ما

ادرس 1:تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه) ادرس 2:تهران میدان میوه و تره بار پیروزی غرف 81-82
02188904808
02166943293
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1402/10/14 10:00
امار واردات و توليد قابل تاييد تخم چشم زده تا تاريخ14 ديماه 1402
1402/09/13 10:00
هفتمين نمايشگاه بين المللي شيلات و آبزيان ماهيگيري غذاهاي دريايي و صنايع وابسته
1402/09/04 10:00
امار واردات تخم چشم زده ماهي قزل الا تا پايان آبان ماه 1402
1402/08/02 10:00
درخواست عودت مابه تفاوت قيمت تخم چشم زده و قطع موقت واردات تا تعيين قيمت تخم چشم زده
1402/07/19 10:00
امار صادرات قزل الا - سالمون شش ماهه اول سال 1402
1402/07/19 11:00
امار واردات تخم چشم زده منتهي به 18 مهرماه 1402
1402/06/23 10:00
نظرات اتحاديه در جلسه مربوط به تخم چشم زده با وارد كنندگان و دفتر بازار سازمان شيلات
1402/06/23 11:00
اعلام نظر اتحاديه در خصوص نحوه توزيع نهاده قزل الا
1402/05/25 10:00
پيگيري تخصیص اعتبارات کم بهره برای مزارع پرورش ماهی قزل الا که در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ خسارت دیده‌اند
1402/04/31 10:00
ميزان واردات تخم چشم رده قزل الا تاتاريخ 31 تير ماه 1402

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

3.53M
29.91K
8
3.43K
11.49K

تاریخ و زمان

سه شنبه 11 ارديبهشت 1403
Tuesday 30 April 2024