1397/10/06 09:35
اثرات مصرف ماهی در بهبود سرطان
سرطان
سرطان از دیر باز یکی از معظلات عمده پزشکی محسوب میشده است در سال 1980 قریب به 6 میلیون مورد افراد سرطانی شناسایی که 4 میلیون نفر از آنها به کام مرگ کشیده شدند. این آمار هم اکنون به ترتیب به 9 میلیون و 5 میلیون نفر رسیده است. در حال حاضر 21 درصد مرگ و میر از اولین عوامل مرگ و میر محسوب میشود.بطور کلی شایع ترین سرطانهای موجود در جوامع در مردان پروستات، ریه و ناحیه روده بزرگ و رکتوم بوده و در زنان پستان و همچنین نای و ریه را میتوان نام برد.
نقش تغذیه و مصرف ماهی در سرطان
با توجه به نقش مهم تغذیه در سرطان یافتن مواد غذایی مناسب جهت کاهش خطر ابتلا، درمان یا کنترل پیشرفت سیر بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ماهی به عنوان یک ماده غذایی دارای انواع مواد مغذی مناسب جهت پیشگیری از بروز انواع سرطان، نظر کلیه ی متخصصان تغذیه ای را به خود جلب کرده است.
امگا-3 ماهی و سرطان
ماهی به علت دارا بودن مقادیر بالای اسیدهای چرب ضروری امگا-3 به عنوان یکی از عوامل مهم در کاهش خطر سرطان در تحقیقات مختلف مشخص شده است.طبق بررسی انجام شده با اتصال اسیدهای چرب امگا-3 به دیواره سلولی، جایی که گسترش سرطان از آنجا اغاز میشود، باعث توقف کردن آنزیم های فعال کننده به نام سیکلواکسیژناز میشود، این باعث گسترش سرطان و به ویژه سرطان سینه میشود. توقف سرطان نیز با فعال کردن یک نوع گیرنده در دیواره سلولی به نام گیرنده پروکسی زوم 1 میشود که این گیرنده میتواند تکثیر شدید سلول های سرطانی سینه را متوقف کند.
روی و سلنیوم ماهی و سرطان
ماهی دارای مواد مغذی روی و سلنیوم است که بدلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آنها میتوانند مانع تجمع رادیکال های آزاد در بافت شوند و باعث تقویت سیستم ایمنی میشوند و به طور غیر مستقیم توانایی گلبولهای سفید در حذف سلول های سرطانی را افزایش میدهند.
ویتامین D و سایر مواد مغذی ماهی و سرطان
ماهی دارای مقادیر بالایی ویتامین D است. در تحقیقات متعددی به نقش این ویتامین در پیشگیری از سرطانهای کولون و پروستات اشاره شده است. از سوی دیگر وجود مقادیر بالا و مناسب درشت مغذی ها و ریز مغذی ها در ماهی، علاوه بر تقویت بدن بیماران و تامین نیازهای غذایشان، دوره ضعف وکاهش شدید وزن و تحلیل شدید بافتها (کاشکسی) را میکاهد و کاهش طول دوره این عارضه کمک به تاثیر بهتر دارو های شیمی درمانی و درنهایت کمک به وزن گیری مجدد بیمار و کاهش حالت کاتابولیک ناشی از سرطان در بیماران مبتلا مینماید.
گرد آورنده: مهندس سکینه ابراهیمی، کارشناس ارشد شیلات
سرطان
سرطان از دیر باز یکی از معظلات عمده پزشکی محسوب میشده است در سال 1980 قریب به 6 میلیون مورد افراد سرطانی شناسایی که 4 میلیون نفر از آنها به کام مرگ کشیده شدند. این آمار هم اکنون به ترتیب به 9 میلیون و 5 میلیون نفر رسیده است. در حال حاضر 21 درصد مرگ و میر از اولین عوامل مرگ و میر محسوب میشود.بطور کلی شایع ترین سرطانهای موجود در جوامع در مردان پروستات، ریه و ناحیه روده بزرگ و رکتوم بوده و در زنان پستان و همچنین نای و ریه را میتوان نام برد.
نقش تغذیه و مصرف ماهی در سرطان
با توجه به نقش مهم تغذیه در سرطان یافتن مواد غذایی مناسب جهت کاهش خطر ابتلا، درمان یا کنترل پیشرفت سیر بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ماهی به عنوان یک ماده غذایی دارای انواع مواد مغذی مناسب جهت پیشگیری از بروز انواع سرطان، نظر کلیه ی متخصصان تغذیه ای را به خود جلب کرده است.
امگا-3 ماهی و سرطان
ماهی به علت دارا بودن مقادیر بالای اسیدهای چرب ضروری امگا-3 به عنوان یکی از عوامل مهم در کاهش خطر سرطان در تحقیقات مختلف مشخص شده است.طبق بررسی انجام شده با اتصال اسیدهای چرب امگا-3 به دیواره سلولی، جایی که گسترش سرطان از آنجا اغاز میشود، باعث توقف کردن آنزیم های فعال کننده به نام سیکلواکسیژناز میشود، این باعث گسترش سرطان و به ویژه سرطان سینه میشود. توقف سرطان نیز با فعال کردن یک نوع گیرنده در دیواره سلولی به نام گیرنده پروکسی زوم 1 میشود که این گیرنده میتواند تکثیر شدید سلول های سرطانی سینه را متوقف کند.
روی و سلنیوم ماهی و سرطان
ماهی دارای مواد مغذی روی و سلنیوم است که بدلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آنها میتوانند مانع تجمع رادیکال های آزاد در بافت شوند و باعث تقویت سیستم ایمنی میشوند و به طور غیر مستقیم توانایی گلبولهای سفید در حذف سلول های سرطانی را افزایش میدهند.
ویتامین D و سایر مواد مغذی ماهی و سرطان
ماهی دارای مقادیر بالایی ویتامین D است. در تحقیقات متعددی به نقش این ویتامین در پیشگیری از سرطانهای کولون و پروستات اشاره شده است. از سوی دیگر وجود مقادیر بالا و مناسب درشت مغذی ها و ریز مغذی ها در ماهی، علاوه بر تقویت بدن بیماران و تامین نیازهای غذایشان، دوره ضعف وکاهش شدید وزن و تحلیل شدید بافتها (کاشکسی) را میکاهد و کاهش طول دوره این عارضه کمک به تاثیر بهتر دارو های شیمی درمانی و درنهایت کمک به وزن گیری مجدد بیمار و کاهش حالت کاتابولیک ناشی از سرطان در بیماران مبتلا مینماید.
گرد آورنده: مهندس سکینه ابراهیمی، کارشناس ارشد شیلات